Text: Tambah BesarText: AsalText: Tambah Kecil
 
 
 
 
 
SEMINAR FATWA PERINGKAT DAERAH MARUDI, MIRI
Tarikh : 06 Sep 2019
 

5 Muharam 1441H bersamaan 5 Sptember 2019M Khamis, Jabatan Mufti Negeri Sarawak telah melaksanakan Seminar Fatwa Peringkat Daerah Marudi yang bertempat di Dewan Suarah Baram, Marudi. Program ini telah disertai oleh pegawai dari agensi kerajaan, bukan kerajaan, Ketua-ketua kaum, Jawatankuasa Masjid/Surau dan masyarakat Islam daerah Marudi. Seramai 142 orang peserta telah menyertai dan menjayakan program Seminar tersebut. Di samping itu, Jabatan Mufti turut mengadakan program at-Tafaqquh kepada para imam, AJK dan guru takmir daerah Marudi pada 4 September 2019, Rabu. Selain itu, forum at-Tibyan telah diadakan di Surau ar-Rahman, Kpg Dato Zain Galau, Marudi pada sebelah malamnya.

Program yang dilaksanakan ini adalah untuk berkongsi berkaitan fatwa-fatwa dan penjelasan hukum yang telah diputuskan oleh Ahli Lembaga Fatwa Negeri Sarawak. Semoga program ini dapat memberikan manfaat kepada masyarakat Islam khususnya di Bumi Kenyalang yang dicintai ini.

 

 

Miri: 5 Muharam 1441H bersamaan 5 Sptember 2019M Khamis, Jabatan telah melaksanakan Seminar Fatwa Peringkat Daerah Marudi yang bertempat di Dewan Suarah Baram, Marudi. Program ini telah disertai oleh pegawai dari agensi kerajaan, bukan kerajaan, Ketua-ketua kaum, Jawatankuasa Masjid/Surau dan masyarakat Islam daerah Marudi. Seramai 142 orang peserta telah menyertai dan menjayakan program Seminar tersebut. Di samping itu, Jabatan Mufti turut mengadakan program at-Tafaqquh kepada para imam, AJK dan guru takmir daerah Marudi pada 4 September 2019, Rabu. Selain itu, forum at-Tibyan telah diadakan di Surau ar-Rahman, Kpg Dato Zain Galau, Marudi pada sebelah malamnya.
[9/6, 12:01 PM] 法伊扎尔 {fa-i-za-e}