Latar Belakang: 1 Latar Belakang: 2 Latar Belakang: 3 
 
 
 
 
NAVIGASI              
    PAUTAN                                                            
    NOTIS                                      
    HUBUNGI KAMI                        
Topik Pilihan     Portal Ketua Menteri Sarawak     Terma Dan Syarat     Jabatan Mufti Negeri Sarawak,
FAQs     Portal Setiausaha Kerajaan Negeri Sarawak     Dasar Privasi     Aras 15 Majma Tuanku Abdul Halim Muadzam Shah,
Peta Laman     Portal Kerajaan Sarawak     Dasar Keselamatan     Lorong P.Ramlee 5 Off Jalan P.Ramlee, 93400 Kuching, Sarawak.
Kod QR     Portal Data Sarawak     Penafian     Telefon: 082-507500
Talikhidmat     Portal Data Terbuka     Notis Hak Cipta     Faksimili: 082-570200/300
Cadangan     Portal Kerajaan Malaysia           Emel: pejabatmufti@sarawak.gov.my
Maklumbalas     Sumber Maklumat Al-Ahkam Al-Fiqhiyyah          

Kemaskini Pada: 17 Sept 2019
Versi 8.2.2
 
SEMINAR FATWA PERINGKAT DAERAH MARUDI, MIRI
Tarikh : 06 Sep 2019
 

5 Muharam 1441H bersamaan 5 Sptember 2019M Khamis, Jabatan Mufti Negeri Sarawak telah melaksanakan Seminar Fatwa Peringkat Daerah Marudi yang bertempat di Dewan Suarah Baram, Marudi. Program ini telah disertai oleh pegawai dari agensi kerajaan, bukan kerajaan, Ketua-ketua kaum, Jawatankuasa Masjid/Surau dan masyarakat Islam daerah Marudi. Seramai 142 orang peserta telah menyertai dan menjayakan program Seminar tersebut. Di samping itu, Jabatan Mufti turut mengadakan program at-Tafaqquh kepada para imam, AJK dan guru takmir daerah Marudi pada 4 September 2019, Rabu. Selain itu, forum at-Tibyan telah diadakan di Surau ar-Rahman, Kpg Dato Zain Galau, Marudi pada sebelah malamnya.

Program yang dilaksanakan ini adalah untuk berkongsi berkaitan fatwa-fatwa dan penjelasan hukum yang telah diputuskan oleh Ahli Lembaga Fatwa Negeri Sarawak. Semoga program ini dapat memberikan manfaat kepada masyarakat Islam khususnya di Bumi Kenyalang yang dicintai ini.

 

 

Miri: 5 Muharam 1441H bersamaan 5 Sptember 2019M Khamis, Jabatan telah melaksanakan Seminar Fatwa Peringkat Daerah Marudi yang bertempat di Dewan Suarah Baram, Marudi. Program ini telah disertai oleh pegawai dari agensi kerajaan, bukan kerajaan, Ketua-ketua kaum, Jawatankuasa Masjid/Surau dan masyarakat Islam daerah Marudi. Seramai 142 orang peserta telah menyertai dan menjayakan program Seminar tersebut. Di samping itu, Jabatan Mufti turut mengadakan program at-Tafaqquh kepada para imam, AJK dan guru takmir daerah Marudi pada 4 September 2019, Rabu. Selain itu, forum at-Tibyan telah diadakan di Surau ar-Rahman, Kpg Dato Zain Galau, Marudi pada sebelah malamnya.
[9/6, 12:01 PM] 法伊扎尔 {fa-i-za-e}